no news in this list.

Nederlandse hotelmarkt groeit in 2013

Goed nieuws voor alle hoteliers én het toerisme van ons land. Het gaat steeds beter met de hotelmarkt, zo blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door Horwarth HTL. Reden dus om een bericht te schrijven, vol met cijfers en procenten.

Uit dit onderzoek blijkt dat de bezettingsgraad van drie-, 4- en 5-sterrenhotels is gestegen met 1,1 % naar 67,8%. De bezettingsgraad is gestegen, maar de kamerprijs is juist gelijk gebleven, gemiddeld kost een overnachting zo'n 97 euro. De verwachting is dat deze groei doorzet in 2014, zowel qua bezetting als qua kamerprijzen. De bezetting zal stijgen naar 69 % en de kamerprijzen gaan omhoog naar 99 euro, een stijging van 2,5 %.
De groei laat zich vooral zien bij 3 en 4 sterren hotels, 5-sterrenhotels blijven juist achter in het herstel. De bezettingsgraad en de kamerprijzen zijn gezakt, terwijl de kamerprijzen bij de andere sterrenhotels juist omhoog gingen. Uit dit onderzoek blijkt dat er nog steeds bezuinigd wordt op hotelovernachtingen.

In Amsterdam, waar de kamerprijzen 50 % hoger liggen dan de rest van het land, is het herstel zeer goed te merken. De bezettingsgraad steeds naar 70,9%. Het aandeel toeristische gasten is landelijk opnieuw toegenomen, tot 52 %.
Niet alleen de hotelmarkt in Nederland is gegroeid, uit hetzelfde onderzoek blijkt dat er in de hele wereld een toename is van het aantal hotelovernachtingen.

Kortom: Het gaat goed met de hotelmarkt, maar het kan altijd beter!

Source: hotel.blog.nl

aanmelden voor nieuwsbrief