DELTA CHECK datapartner in wereldwijd onderzoek Universiteit van Cambridge

De  Universiteit van Cambrigde, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met DELTA CHECK, een toonaangevende speler op het gebied van hoteldata, voor de realisatie van een wereldwijd onderzoek.

Met het onderzoek wordt voor de eerste keer de precieze omvang van het toerisme in kustgebieden in kaart gebracht. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de gevolgen voor koraalriffen, bijvoorbeeld op de Malediven. Het doel is om zo nauwkeurig mogelijk de belasting voor ecosystemen langs de kust in kaart te brengen.

Dr. Mark Spalding, docent aan de universiteit, leidt het onderzoek dat onderdeel is van het initiatief ‘Mapping Ocean Wealth’ van het TNC (The Nature Conservancy, www.tnc.org). De mariene wetenschapper heeft zijn expertise op het gebied van dit zeer actuele thema bewezen met publicaties als “World Atlas of Coral Reefs” in 2001 en “World Atlas of Mangroves” in 2010. Cruciaal voor het succes van het initiatief ‘Mapping Ocean Wealth’ is volgens Dr. Spaldings de grootst mogelijke en betrouwbare hoteldatabase ter wereld. De database van DELTA CHECK dekt alle landen en gebieden wereldwijd en voldeed als enige aan alle eisen van het onderzoek.

Centrale vraag was om een zo nauwkeurig mogelijk beeld van de wereldwijde hotelmarkt te geven, een discipline waarin de database van DELTA CHECK al meer dan drie decennia de nummer één positie inneemt. De database biedt een betrouwbaar overzicht van meer dan 1 miljoen hotels, met meer dan 300 gedetailleerde gegevens.

DELTA CHECK is er erg trots op datapartner te zijn in dit wetenschappelijke onderzoek van een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Bestuurslid Ahmed El-Masry: “Deze samenwerking is voor klanten een waardevolle beslissingstool als het gaat om de aankoop van hotelgegevens.”

Profiel Dr. Mark Spalding
http://www.zoo.cam.ac.uk/directory/dr-mark-spalding

aanmelden voor nieuwsbrief